10.30.2012

Tīģergarneles pasniegtas ar apceptām dārzeņu strēmelītēm


Sastāvdaļas:
1 neliels burkāns;
1/2 neliela cukini;
nedaudz paprikas;
1/2 sīpola;
nedaudz šaminjonu (3-4);
eļļa cepšanai;
pipari;
Dārzeņu daudzumu var variēt, vai visus proporcionāli vai arī atkarīgi no tā kas labāk garšo, vai tas, kas ir mājās...
nedaudz medus;
soja;
tīģergarneles;
citrons;
nedaudz sviesta cepšanai;
4 ķiploka zobiņi.

Pagatavošana:
Visus dārzeņus sagriež smalkās garenās strēmelēs (šampinjonus smalkās šķēlītēs) un apcep nelielā eļļas daudzumā. Sākumā burkānus, kad tie kļuuši mīkstāki, tad pakāpeniski pieveno pārējos dārzeņus. Pievienu 1 tējkaroti medus, visu samaisa, tad pievieno soju un piparus.
Paralēli otrā pannā izkausē sviestu, tajā nedaudz apcep sakapātus ķiplokus, neilgi pēc tam pievieno tīģergarneles (daudzums atkarīgs no porciju skaita un vēlamā tīģergarneļu daudzuma porcijā), pāris reizes apmaisa un gatavs, ņem nost no uguns.
Ja pērkat sasaldētas jau novārītas garneles, vēlams viņas atlaidināt istabas ttemperatūrā, lai apceptu prasīs pavisam nedadz laika, ja nevārītas (pelēkās), atlaidināšanas process tas pats, taču kad iemetat pannā, zināsiet, ka ir gatavs, pēc to palikšanas rozā krāsā. Galvenais nepārcept tād tās sarausies un kļūs gumijotas.
Servē ar dārzeņiem un citrona daiviņu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru