10.30.2012

Ķirbja krēmzupa

Sastāvdaļas:
600g ķirbja;
1 sīpols;
100ml saldā krējuma;
2 ķiploka zobiņi;
nedaudz bekona;
pētersīļi;
nedaudz sviesta;
lauru lapa;
sāls, pipari.
Pagatavošana:
Sagrieziet ķirbi nelielos gabalos un lieciet vārīties kopā ar lauru lapu (atstājiet aptuveni 100g nevārītus un neceptus), ķiplokiem un garšvielām, līdz tas kļūst mīksts.
Smalki sagrieziet sīpolu un apcepiet sviestā.
Novārīto ķirbi nokāš un kopā ar sīpoliem un pētersīļiem sablenderē, pielej klāt saldo krējumu un vēl reiz sablenderē. Liek atpakaļ katliņā lai uzsildītu.
Bekonu sagriež plānās šķēlītēs un  apcep (katrai porcijai 5 šķēlītes, kopā 15).
Atlikušo ķirbi sagriež mazos kubiņos 0,5cm un apcep, līdz tie kļūst mīksti.
Pasniegšana: ielej zupu bļodiņā, centrā izliek nedaudz sacepta ķirbja, apkārt apliek bekona šķēlītes. Rotā ar pētersīļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru