Sastāvdaļas:
spagetti (aptuveni 170g);
baziliks;
100g mīksta siera (Holandes jeb Krievijas);
nedaudz sāls;
nedaudz eļļas vai sviesta.
Mēcei:
500g maltas liellopu gaļas;
Spilvas tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem;
1 sarkanais sīpols;
4 ķiploku zobiņi;
nedaudz eļļas;
sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Nelielā eļļas daudzumā apcep malto gaļu, pievieno nedaudz sāls un piparus, ik pa brīdim apmaisot. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno smalki sagriztu sīpolu un sakapātus ķiplokus un turpina cept (ja vēlaties šajā posmā varat pievinot 100-150ml sausa sarkanā vīna), līdz tie paliek mīksti.
Tikmēr, lieciet vārōties ūdeni, kad ūdens uzvārījās lēnām ieliciet spageti, pievienojot nedaudz sāls. Jāvāra 7 min, jeb arī kā norādīts uz iepakojuma, kā nu kurai firmai.
Gaļai pievieno aptuveni 3/4 daļas no burciņas Spilvas tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem, visu samaisa, samazina karstumu/uguni un vēl nedaudz pasutina.
Kad spagetti gatavi, tos nokāš, pievieno nedaudz eļļas vai sviesta (lai nesalīp). Spagetti pārliek bļodā, kamēr tie karsti, tiem pievieno lielāko daļu sarīvēta siera un sakapāta bazilika (atstājot noformēšanai). Visu samaisa.
Var pasniegt divos atsevišķos traukos makaronus un mērci ar domu, katram likt sev šķīvī, jeb servē pa porcijām. Šķīvī kārto makaronus, pa virsu liek mērci, rotā ar nedaudz sarīvēta siera un bazilika lapiņām, var piegriezt arī dažus čeri tomātiņus košumam.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru