Sastāvdaļas:
600g cūkgaļas;
4 vidēji lieli kartupeļi;
1/3 mango;
3 sīpoli (2 sarkani);
ķiploks;
citrons;
laims;
200g skāba krējuma;
nedaudz biezpipena;
zaļumi (pētersīļi);
garšvielas (sāls, pipari, malts ingvers (sauso));
čilli pipars;
olīveļļa;
sīpolu marinādei: sāls, cukurs, lauru lapa, etiķis.
Pagatavošana:
Liek vārīties kartupeļus mundierī.
Tikmēr gaļu sagriež nelielos kubikos un iemarinē, pievienojot nedaudz sāls, piparus, sauso ingveru un smalki sagrieztu pusīti sarkanā sīpola, laima sulu un no pus citrona, nedaudz olīeļļu.
Marinēti sīpoli: atlikušo sīpola pusīti sagriež smalkās ripiņās vai pusripās un ielik padziļinātā traukā/bļodā. Pievieno 1tējk. cukura, nedaudz sāls, lauru lapu un nedaudz etiķa visu pārlej ar karstu ūdeni.
Mērce - kartupeļiem: krējumam pievieno pusīti sakapāta sīpola, aptuveni 1 ēdamkaroti biezpiena, sakapātus 2 nelielus ķiploka zobiņus un nedaudz sāls, piparus.
Mango salsa gaļai: aptuveni 1/3 daļu mango sagriež nelielos kubiciņos, pievieno 1/4 smalki sagriezta sīpola, nedaudz (2-3) smalki sagrieztus lociņus, pusīti smalki sagriezta čilli pipara (bez sēkliņām). Pievieno nedaudz eļļas un visu samaisa.
Pikantā salsa: sakapā buntīti pētersīļu, otru pusīti čilli piparu un 2 ķiploka zobiņus, pievieno sāli un olīveļļu. Visu samaisa.
Pēc aptuveni pusstundas gaļas noturēšanas marinādē, gaļu sprauž uz koka iesmiņiem (sanāk 8) un liek uz grilpannas jeb grilla.
No sīpoliem nolej marinādi un izvelk lauru lapu. Pasniegšana: Novārītu kartupeli pārgriež uz pusēm, liek uz šķīvja un pārlej (uzliek) krējuma mērci pa virsu, blakus liek gatavos divus šašlika iesmus, katru pārlej ar citu salsu, vienu ar mango, otru ar pikanto. Uzliek uz šķīvja nedadz marinētu sīpolu un pasniedz.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru