Sastāvdaļas:
Kotletei:
aptuveni 250 g maltās gaļas;
1 ola;
ķiploka zobiņš;
var nedaudz pierīvēt uz smalkās rīves ingvera sakni;
sāls, pipari;
eļļa cepšanai.
Kartupeļu sacepumam:
2 nelieli kartupeļi;
krējums;
sāls,pipari.
Tomātu salātiem:
2 nelieli tomāti;
1/2 sīpola (neliela);
baziliks;
2, ķiploka zobiņi;
sāls, pipari;
eļļa.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un sagriž plānās ripiņās un uz pāris minūtēm liek vārīies (vārot pievieno nedaudz sāls). Kad sāk burbuļot, ņolej ūdeni. Cepamtraukā kārto kartupeļu ripiņas ik pa laikam starpās pievieno skābu krējumu, nedaudz sāls un piparus. Liek cepeškrāsnī, cep līdz kartupeļi paliek mīksti (Starpslāņos var likt arī smalki sagriztas sīpolu ripiņas).
Kotletes - visas sastāvdaļas sajauc kopā, veido 2 apaļas, plakanas kotletes (aptuveni servēšanas porcijas lielumā - servējamā riņķa lielumā). Cep no abām pusēm lidz gatavs.
Tomātus sagriž nelielos kubiciņos, pievieno sakapātu ķiploku, baziliku un smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno eļļu, sāli un piparus. Visu samaisa.
Servējot uz šķivja liek kotleti, pa virsu kartupeļu sacepumu, kuram pa virsu liek tomātus. Ērtākai pasniegšanai, servējot izmanto servēšanas riņķi.