12.06.2012
Koftas ar baltajām pupiņām un sviesta mērci ar baziliku un citronu
Koftas ir Grieķu ēdiens, kas principā ir maltās gaļas kotletes. Atšķirībā no latviešu kotlešu versijas, tajās nav tik daudz ķiploku, maize netiek mērcēta pienā vai ūdenī, bet gan vīnā un pēc formas tās ir palielas fikadeles, kas tiek apceptas un pēc tam sutinātas konservētos tomātos.
Sastāvdaļas:
300g maltas liellopu gaļas;
šķēle baltmaizes;
1 ola;
eļļa cepšanai;
sāls, pipari;
150 ml sausa sarkanvīna;
250 ml konservētu tomātu (bez miziņas, sagriezts kubiņos)
sauja balto pupiņu;
sviets;
baziliks;
citrona sula.
Pagatavošana:
Vēlams jau iepriekšējā vakarā iemērkt pupiņas. Nākamajā dienā liek vārīties pupiņas, pievienojot nedaudz sāls, vāra līdz tās paliek mīkstas.
Maizes šķēlīti iemērc vīnā un ļauj tam iesūkties. Maltajai gaļai pievieno olu, sāli, piparus un sasūkušos maizi, kā arī pārpalikušo vīnu visu samaisa un veido 5 cm diametra lielas bumbas. Apcep no visām pusēm, tad pievieno konservētos tomātus un turpina sutināt uz zemākas uguns, ik pa laikam pagaršojot (Pēc garšas var pievienot vēl vīnu, garšvielas vai iespiest ķiploka zobiņu).
Mērce: uz nelielas uguns izkausē, aptuveni, 80g sviesta tam pievieno sakapātu baziliku un citrona sulu no citrona daiviņas, pievieno nedaudz sāls. Ļauj nedaudz atdzist un kļūt biezākam.
Paniedz: baltās pupiņas ar sviesta mērci kopā ar koftām un svaigiem lapu salātiem.
Rutku salāti ar granātābolu
Sastāvdaļas:
1 rutks;
1/2 granātābola;
krējums;
lociņi;
sāls, pipari.
Pagatavošana: Rutku nomizo, nomazgā un sarīvē, granātābola pusīti sadala pa sēkliņām/ogām, sagriež lociņus. Pievieno krējumu, visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli, piparus.Lielisks atsvaidzinošs papildinājums smagākam ēdienam.
Abonēt:
Ziņas (Atom)