2.05.2013

Sutinātas olas (Shirred egs jeb Oeufs en cocotte)

Vienai porcijai nepieciešams:                                                                         
2 olas;                                                                         
nedaudz sviesta;                                                         
rīvmaize;                                                                     
sāls un pipari.                                                       
Pagatavošana:
Nepieciešams neliels karstumizturīgs keramiskais trauks (tā vietā var izmantot žuljēna trauciņu),tilpums atbilstoši divām olām. Trauciņā ieliek nelielu sviesta pikucīti un tā apakšu apber ar rīvmaizi. Šajā posmā, ja vēlies, var pievienot jebko: garneles, gaļas gabaliņus, sīpolus, sēnes utt (vēlams pirms tam apcept vai novārīt), vai arī var nelikt neko. Uzmanīgi pārsit 2 olas, tā lai dzeltenums paliek vesels, uzber sāli un piparus, pievieno nedaudz sviesta. Trauciņu liek lielākā traukā, kurā ir karsts ūdens (ūdenim traukā jābūt aptuveni nedaudz vairāk par pusi mazā trauciņa, lai ūdens vāroties netiek olu trauciņā). Visu liek krāsnī līdz olu baltums ir gatavs. Manā krāsnī tas prasīja 13 min/220 grādu t. Pasniedzot, pēc vēlmes, var uzbērt sasmalcinātus pētersīļus vai lociņus.