Olu krāsošana sīpolu mizu novārījumā
Citi jau ieprekš novāra mizas, citi vāra uzreiz ar olām vēl citi katru olu ietin sīpolu mizās, princips nemainās.
Var iegūt sārtas olas novārot šajā novārījuā, taču, ja vēlies ar kādu ornamentu, par palīgu nāks viss kas jau izplaucis: ziediņi, lapiņas utt.
Cieši klāt liek apkārt ziediņus un tad aptin ar diegu vai ietin marlē, lai turās klāt, un novārījumā iekšā.
Var likt ziediņiem, putraimiem un pārējām štellēm pa virsu apkārt olai sīpola mizas un tad ar diegu visu apsiet, tad vienkārši liek vārīties tīrā ūdenī, lai gan pati šadu metodi neesmu mēģinājusi.
Mēdz sacīt, ka pievienojot sāli ūdenim, olas čaumala nepāršķelsies.
Lai iegūtu citu nokrāsu var izmantot upeņu, melleņu ogu novārījumu. Dzeltenīgas nokrāsas iegūšanai var izmatot kumelīšu un kurkuma novārījumu.
Pati parasti jau iepriekš novaru (aptuveni 20 min) sīpolu mizas ūdenī un tad atstāju uz kādu laiku lai ievelkas.
Tā kā marles parasti nav pa rokai, tad ar ziediņiem noklāto olu aptinu ar diegiem, vāru 8-10 min. Novārītās olas liek atvesināties aukstā ūdenī, lai vieglāk čaumala iet nost
Kad olas nožuvušas var iesmērēt ar sviestu vai eļļu, spīdumam.