Šoreiz nopirkām Rīgas Miesnieka, jau iemarinētas ribiņas iepakojumā. Tās var gan grillēt gan cept cepeškrāsnī, vai, ja nav citu variantu, tad uz pannas. Cep vai grillē līdz neizdalās asiņains šķidrums, gaļa ir mīksta vai kā ir norādīts uz iepakojuma.
Rīsus novāra (atkarībā no rīsu veida, skat. vārīšanās ilgumu uz iepakojumu). Kad rīsus novāra un nokāš lieko ūdeni var pievienot nedaudz sviesta un iespiež 1 nelielu ķiploka zobiņu, ja nepieciešams - sāls.
Aptuveni 10 šampinjoni (atkarībā no lieluma) tiek sagriezti ceturdaļās, liek uzkarsētā pannā, nelielā eļļas audzumā, sagriež pusi sīpola, pievieno sāli, piparus, nedaudz apcep.
Kad sīpoli un šampinjoni ir mīksti, pievieno skābo krējumu, apmaisa un noņem no uguns.
Pasniegšana: ribiņas liek uz šķīvja, uzliek uz šķīvja rīsus, pa virsu uzliek nedaudz skābā krējuma, tad sēņu -sīpolu mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru