Sastāvdaļas:
2 olas;
1 neliels vista šķinķīts (jau iepriekš novārīts);
pāris šampinjonu;
piens;
milti;
sāls, pipari
sviests.
Pagatavošana: No šīm sastāvdaļām, šo ēdienu var gatavot divejādi. Viens veids ir - novāra olas (nez kapēc vairākās receptēs, kad runa iet par vārītām olām, olas tiek ievietotas traukā ar karstu ūdeni un trauks tiek ievietots cepeškrāsnī, es vārīju parastā, manuprāt, vienkāršākajā veidā), tikmēr pannā liek sagrieztu nelielos gabaliņos vistu un šampinjous, kad tie ir apcepušies, pievieno aptuveni 1 ēd.k. miltus (bez kaudzes), tad pievieno pienu (aptuveni 200 ml), lēnām maisot. Pēc pašu vēles taisot biezāku vai šķidrāku. Pievieno sāli un piparus. Novārītās olas pārgriež uz pusēm un pasniedz ar mērci vistas-šampinjonu mērci.
Otrs veids - apcep vistu ar šampinjoiem pievieno sakultu olu. Principā sanāk omlete ar vistu un sēnēm. Laikam jau, kas nu kuram labāk patīk: cepts vai vārīts.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru