3.07.2013

Vārītas pašot olas uz cepta tomāta (Poached on Fried Tomatoes)

Nepieciešams:
3 olas;
1 tomāts;
kukurūzas milti;
sāls, pipari;
tomātu mērce.                                                              
Pagatavošana:
Tomātu sagriež 1,5-2 cm ripiņās, būs nepieciešamas 2 ripiņas, labāk izmantot vidējās ripas (lai būtu vienāda izmēra unbez miziņas), apber ar sāli un pipariem. Sakuļ vienu olu. Atsevišķā šķīvī ieber kukurūzas miltus. Tomātu ripas apviļā miltos, tad olā, atkal miltos un olā, liek cepties nelielā eļļas daudzumā, uzkarsētā pannā. Cep no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Tikmār izvāra 2 olas pašot (olas vārītas bez čaumalas), pievienojot ūdeim nedaudz sāls. Kārto uz šķīvja 2 tomātu ripiņas uz tām liek olas. Pasniedz ar tomātu mērci pa virsu. Nepieciešamības gadījumā uzber vēl piparus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru