3.07.2013

Olas "A la Finnois"

Sastāvdaļas:
ola;
1 ēd.k. sviesta;
nedzudz miltu;
nedaudz paprikas;
nedaudz konserētu tomātu;
sāls, pipari;
maurloki;
apgrauzdēta maizes šķēlīte.
Pagatavošana:
Ielej lielākā katlā ūdeni, kad tas uzvārās, ņem mazāku trauku un liek iekšā. Ūdens peldē (mazākajā traukā) izkausē sviestu pievieno aptuveni 1/2 ēd.k. miltu (oriģinālreceptē sviests ir jāsamīca ar miltiem). Pievieno smalki sakapātu papriku (aptuveni 1/3 no paprikas) un tik pat sakapātus konservētos tomātus (es izmantoju svaigus ar visu mizu sakapātus). Pievienu sāli un piparus, visu samaisa. Turpina vārīt, ik pa laikam apmasot. Tikmēr uzvāra olu pašot un apgrauzdē maizīti.
Pasniegšana. Uz šķīvja liek maizes šķ., pa virsu liek olu, blakus liek gatavo mērci. Pa virsu uzber smalki sagrieztus maurlokus.
Klāt var pasniegt svaigus salātus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru