Sastāvdaļas:
2 -3 glāzes dārzeņu jeb vistas buljona;
10 tīģergarneles;
citronzāli;
Kafir laima lapu;
5 šampinjonus;
1 laims;
čilli pipars;
TUM YUM mērci;
palmu cukurs;
zivju mērce;
kinza.
Pagatavošana:
Tīģergarneles attīra no čaumalas.
Uzvāra buljonu, tam pievieno, tīģergarneļu čaumalas, citronzāles un Kafir laima lapas (lapas neatradu, pievienoju buljonam laima miziņas). Vāra pavisam neilgi, līdz čaumalas paliek rozā un buljons is sasūcis garšas.
Tikmēr smalki šķēlīēs sagriež šampinjonus, pārgriež laimu četrās daļās, sagriež čilli piparu.
Caur sietu nokās buljonu citā kātlā un liek atpakaļ uz uguns, tad pievieno šampinjonus, tīģegarneles un čillī piparu. Neilgi apvāra.
Noņem no uguns un pieliek aptuveni 1 ēd. k. TUM YUM mērces, nedaudz palmu cukura (nācās izlīdzēties ar brūno cukuru) un izspiež no 1/2 -1 laima sulai, pēc garšas (Es pievienoju 1/2 un vēl mazliet). Priekš TUM YUM ir nepieciešams pievienot arī zivju mērci, sāļumam, taču man nebija npieciešams, turklāt ne jebkur to var dabūt.
Galvenais ir sabalansēt asuma (TUM YUM mērce un čilli), skābuma (laima sula) un saldenuma proporcijas (palmu cukurs, var arī mēģināt izlīdzēties ar brūno cukuru), un visbaidzot sālums (zivju mērce, taču man pietika sāļuma no buljona).
Pasniedzot pārber ar kinzu (var sakapāt un var atstāt dažās lapiņas veselas rotāšanai).