Sastāvdaļas:
200g makaronu (pastas);
170g auksti kūpinātas laša filejas;
100 g (puse no iepakojuma) kausētā „Dzintara” klasiskā siera;
100 g spinātu;
1 citrons;
200 g saldā krējuma (treknums – pēc vēlmes);
5 ķiploka daivas;
16 tīģergarneles;
15 g kaperu;
20 g Parmas siera;
sviests (cepšanai).
Pagatavošana:
Verdošam ūdenim pievieno 2 šķipsniņas sāls, iemet pastu un vāri 9 minūtes. Kad pasta gatava, pievieno pikucīti sviesta, lai nesalīp. Samaisi.
Uzkarsētā pannā izkausē pikucīti sviesta un tajā apcep 2 smalkās šķēlītēs sagrieztas ķiploku daivas (lai labāks aromāts). Pievieno tīģergarneles (nevārītas, pelēkās), uzspied nedaudz citrona sulas un ātri uz karstas pannas apcep, lai kļūst rozā un sasūcas ar aromātu. Noņem no pannas un nosusini salvetē.
Tajā pašā pannā atkal izkausē pikucīti sviesta un apcep tāpat sagrieztas 3 ķiploka daivas un izspied atlikušo citrona sulu, pievieno vidēji smalki sagrieztas spinātu lapas un apcep. Kad spināti sāk sarukt, pievieno mazos kubiņos (0,5 cm) sagrieztu auksti kūpinātu laša fileju, līdz tā kļūst bāla.
Pievieno 100 g kausētā siera, ļauj tam izkust, tad pievieno 200 g saldā krējuma un uzkarsē, līdz vārās.
Pasniegšana:
Pastu liec uz šķīvja, pa virsu centrā uzlej laša un spinātu mērci, centru dekorē ar tīģergarnelēm, kas ir apbērtas ar smalki sarīvētu citrona mizu. Porciju apber ar Parmas sieru un kaperiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru