10.30.2012

Pildītie dārzeņi (cukini un paprika)


Sastāvdaļas:
500g lillopu maltās gaļas;
1 paprika;
1 cukini;
1 sīpols;
1 burkāns;
ķiploks;
krējums vai jogurts;
eļļa cpšanai;
zaļumi (dilles, pētersīļi);
sāls, pipari.

Pagatavošana:
Paprikai nogriž cepurīti (augšiņu) un iztīra no sēklām un visa lliekā, cukini ar tējk. izņem mīkstumu (atstājot aptuveni no 1-0,5cm maliņas biezumu ar miziņu).
Gaļu un ripiņās sagrieztu burkānu apcep nelielā eļļas daudzumā.
Cukini mīkstumu sagriež nellielos gab. Sīpolus sagriez smalkās pusripiņās un tad vēl uz pusēm (pēc jebkura gaumes var būt lielāki gab. var būt smalki sagriezti, lai nejuztu uz zoba). Visu iek klāt pie gaļas un sacep. Pēc garšas pievieno garšvielas.
Saceptu masu pilda cukini pusītēs un paprikā (pirms tam vēlams tilpnes mazliet apbērt ar sāli un pipariem). Dārzeņus 200 grādu t liek cepeškrāsnī uz restītēm (papriku bez cepurītes), lai pārāk nepiedeg apsmērē/apklāj ar krējumu vai jogurtu. Atstāj cepeškrāsnī uz aptuveni 20 min, jeb kamēr dārzeņi nepaiek mīksti. Neilgi līdz to pilnīgai gatavībai dārzeņiem uzmer sakapātus zaļumus, paprikai uzliek cepurīti un ļauj sacepties.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru