Sastāvdaļas:
2 vistas filejas;
4 bekona šķēles;
paprika;
svaigs baziliks;
nedaudz kaltētu tomātu;
4 mazi ķiploka zobiņi + 1 vesels;
tomāti cherry;
saldais krējums;
sinepes (ar sinepjgraudiem);
sāls pipari pēc garšas;
uzskodu iesmiņi, jeb zobu bakstāmie, sastiprināšanai.
Pagatavošana:
Vistas fileju ar naža palīdzību padara pēc iespējas plānāku un platāku (iegriež gandrīz uz pusēm, nepārgriežot divās daļās). Apkaisa ar sāli un pipariem.
Ieslēdz krāsni uz 220 grādiem.
Atsevišķi sakapā baziliku, kaltētos tomātus un 4 ķiploka zobiņus un noliek malā.
Vistas fileju karstā pannā, nelielā eļļas daudzumā nedaudz apcep no abām pusēm.
Vistas filejas iekšpusi, kur būs pildījums, sākumā ierīvē ar skapātajiem ķiplokiem, tad bagātīgi liek baziliku un kaltētos tomātus. Tad satin fileju rullītīun aptin apkārt 2 bekona šķēles (no katras puses pa vienai), visu sastiprina ar uzskodu iesmiņu.
Vistas rullīšus liek sakarsētā krāsnī uz režģīša uz 10 min.
Tikmēr uz grillpanas apcep uz pusēm pārgrieztu ķiploku (tālai visi zobiņi ir pārgriezti un redzami), lielos gab. sagrieztu papriku un tomātus cherry.
Paralēli uzkarsē 100 ml saldā krējuma un pieliek klāt 1 ēdamk. sinepju (pēc garšas var vairāk vai mazāk), visu samaisa. (Ja grib lai mērce būtu biezāka pieliek nedaudz kausēto sieru).
Pasniegšana. Uz šķīva uzlej mērci virsū kārto dārzeņus un pildīto vistas fileju.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru