10.31.2012

Ķirbja biezzupa ar timiānu, chorizzo un grauzdiņiem

Sastāvdaļas:
600g ķirbja;
1 neliels burkāns;
1/2 maza sīpola;
ķiploks;
lauru lapa;
timiāns;
sāls, pipari pēc garšas;
neliels gab. chorizzo desas;
pāris baltmaizes šķēlītes - grauzdiņiem;
sviests.

Pagatavošana:
Ķirbi un burkānus sagriež nelielos gabalos un liek vārīties pievienojot sīpolu, 2 ķiploka zobiņus, lauru lapu un garšvielas.
Tikmēr chorizzo sagriež nelielos kubiņos un apcep, līdz tie kļūst tumši, gandrīz melni.
Maizes šķēles sagriež nelielos kubiciņos un apgrauzdē/apcep nelielā sviesta daudzumā pievienojot klāt 2 sakapātus ķiploka zobiņus.
Kad burkāni un ķirbis ir mīksti, izņem lauru lapu (var izņemt arī sīpolu un ķiplokus), un nokāš (šķidrumu pagaidām atstāj kādā traukā, gadījumam, ja vajag pašķidrināt zupu).
Burkānam un ķirbim pievieno lapiņas no pāris timiāna zariņiem (pēc garšas), visu sablenderē.
Pasniegšana. Zupu lej šķīvī, pa virsu uzber nedaudz grauzdiņus un desu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru