Sastāvdaļas:
400g jēra-liellopa maltā gaļa;
zaļumi (kinza, dilles, lociņi);
4 ķiloka zobiņi;
ola;
4-5 kartupeļi;
nedaudz sviesta;
saldais krējums;
sīpoli (1 sarkans, 1/2 dzeltenā sīpola);
cukurs, sāls, pipari;
etiķis;
lauru lapa.
Pagatavošana:
Sarkano sīpolu sagriež smalkos pusaplīšos, klāt pievieno lauru lapu, tējk. sāls un cukura, nedaudz etiķa, visu pārlej ar vārošu ūdeni. Visu samais un atstāj marinēties.
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež 4 daļās (lai ātrāk novārās), liek vārīties, pievieno nedaudz sāls.
Maltajai gaļai pievieno sakapātus zaļumus un ķiplokus, olu un garšvielas. Liek apkārt koka iesmiņiem. Cep uz grillpannas.
Kad kartupeļi novārīti, nolej ūdeni pievieno nedaudz sviesta. Kartupeļus sastampā nedaudz pievienojot saldo krējumu un garšvielas (sāls, pipari).
Sviestā apcep nelielos gab. agrieztu dzelteno sīpolu.
Marinētajiem sīpoliem nolej marinādi.
Pasniedz kebabu ar marinētiem sīpoliem un kartupeļu biezeni ar sviestā ceptiem sīpoliem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru